NYHETER

arkiv

                                                                           

Nytt fra Land Rotary

Land Rotary holdt, tradisjonen tro, sin årsfest tirsdag, 27. juli på Bjørnen i Odnes som avrunding for Rotary året 2015/2016.

Dette året også med utdeling av Rotary Internasjonale ærespris Paul Harris Fellow.  Denne prisen blir gitt til mennesker som har utmerket seg for samfunnsgagnlige arbeider og innsats for lokalsamfunnet.

Våre tre kandidater denne gangen var: Per Pehrson, Finn Moshagen og Svend Narum Engelien -alle fra Søndre Land –som har vært veldig deltakende og stått på jevnt og trutt i god Rotary ånd igjennom veldig mange år, faktisk flere ti-år, og deltatt aktivt på prosjekter og arbeider  både i klubbsammenheng  - så vel som i lokalsamfunnet– og som virkelig fortjener å bli hedret for sin innsats.

Videre ble det gjort presidentskiftet. Avtroppende president Hanne Bolstad takket for seg og for et interessant og bra år og for godt samarbeid i klubben. Hun overlot så kjedet videre til innkommende president Jan Kolbjørnshus og nytt Rotary år 2016/2017.

Taffelet var for øvrig både lystig og innholdsrikt med god sommermat og service fra Bjørnen. Underveis ble det servert både ‘skjemt og alvor’ i god Rotary ånd med noen ekstra gode historier attåt – som seg hør og bør.

Riktig god sommer!

Ref.: HB 

 

                                               

                                                                    Svend og Finn  med avtroppende og påtroppende president.

 

              

Per får sin Pål Harris Fellow utdelt ved arrangement på President Jan sin hytte. Her flankert med sin støttespiller på hjemme fronten.

  

Land Rotary Klubb 60 år.


24. april 2016 var det 60 år siden Land Rotaryklubb ble startet og jubileet ble markert på klubbkvelden den 26. april og vi var 23 til bords i en blanding av medlemmer med ektefeller og inviterte gjester.

President Hanne Bolstad ønsket velkommen og tok et tilbakeblikk på klubbens historie i velkomsttalen. Det var 24 medlemmer i carter- året og chartermøte ble holdt på Odnes Hotell. Etter åpningstalen gav hun ordet til de tre tilstedeværende med lengst fartstid i klubben, Finn Moshagen, Finn Wasenden og Svend Narum Engelien og som hadde ansvaret for kveldens program.

Toastmaster Svend tok ordet og informert om programmet og middagen og gav så ordet videre til Finn M. som fortalte litt om klubbens første år. Han fortalte om etablering av klubbes store prosjekt på 80 – 90 tallet, nemlig restaurering av Aurlundsætera. Setra har vært motoren i klubben, med tanke på samholdet i forbindelse med restaurering og senere dugnader og som naturlig start og innkomst av Veståsmarsjen, som arrangeres i august hvert år. Aurlundsætera benyttes også ved klubbens sommercamp for ungdom. Når ungdommer fra hele Europa raskt skal spleises, er ei gammel seter uten innlagt vann og andre fasiliteter et godt verktøy.

 Videre tok Finn W over og viste bilder fra 50 – 60 tallet og fram til nyere tid. Ungdomsutveksling var også et av de store prosjektene til Klubben. Finn leste også opp en hilsningsmail fra Jeremy Milsom som var utvekslingsstudent hos klubben i 1987. Milsom er som er Australier jobber i FN systemet og har hele tiden holdt kontakten med sine vertsfamilier. Hilsningsmailen ligger i sin helhet på Land Rotary sin hjemmeside. Finn påpekte hvor inspirerende og viktig slike studier er, både for de som får reise ut i verden og for de som tar imot studenter.

Videre ble middagen servert og menyen bestod av kalvesteik med grønnsaker og hjemmelaget is med varme bær til dessert. Måltidet ble avsluttet med en takketale av Per M Aarseth, som la vekt på at det hadde vært et utsøkt måltid og takket betjeningen for god service.

Under middagen ble det utdelt et diplom til to frivillige utom klubben, som er med og realiserer et stort stiprosjekt i Kistefos skoger på veståsen, nemlig Bjarne Hagen og Torgeir Kolbu. Hittil er det utført ca. 230 dugnadstimer og Jan Kolbjørnshus som er prosjekt leder, utdypet en stor takk for innsatsen. Med glimt i øye presisert han at diplomet ikke ble delt ut for jobben som er gjort, men den jobben som dugnadsgjengen har liggende foran seg. Det er mange kilometer med rydding, klopping, oppmåling og merking som skal utføres i løpet av sommeren. Det er fylket som har bevilget 250.000 til Land Rotaryklubb for og sett i stand stiene i løpet av 2015 - 2016. Så nå blir det bare for publikum å benytte seg av godt tilrettelagte stier på veståsen utover sommeren

Vi takker for en hyggelig kveld!

       


                                                            

                              

                              

                              


       

             

 


 
Besøk på Hovlitunet

3. desember 2021

Besøk på Hovlitunet

Møtet 23. november var viet omvisning på Hovlitunet.

Nye medlemmer høsten 2021

17. november 2021

Nye medlemmer høsten 2021

Den 9. november var det opptak av to nye medlemmer i Land Rotaryklubb.

Presentasjon av BUA

8. oktober 2021

Presentasjon av BUA

5. oktober holdt Synnøve foredrag om BUA.

Veståsmarsj nr. 28

16. september 2021

Veståsmarsj nr. 28

Veståsmarsjen ble gjennomført for 28. gang i slutten av august.

Nytt Boliviabrev

8. september 2021

Nytt Boliviabrev

Toril Korsvik har sendt en ny rapport fra Bolivia.

Ungdomsskolecamp 2021

3. september 2021

Ungdomsskolecamp 2021

Land Rotaryklubb arrangerte camp for 10. klasse ved Dokka barne- og ungdomsskole i dagene 31. august til 2. september.

Veståsmarsjen 2021

25. august 2021

Veståsmarsjen 2021

I år arrangeres Veståsmarsjen for 28. gang.

Vinnere av Veståsmarsjens klassekamp 2020

24. august 2021

Vinnere av Veståsmarsjens klassekamp 2020

I dag - 24. august - fikk vinnerne av klassekampen utdelt sin premie.

Kirken og covid-19

22. august 2021

Kirken og covid-19

På møtet 17. august reflekterte pastor Wang rundt kirken og covid-19.

Dugnad og rydding av stier til Veståsmarsjen 2021

14. august 2021

Dugnad og rydding av stier til Veståsmarsjen 2021

10. august var det dugnad på Aurlundssætra.

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Bjørnen
Adresse: Gamleveien 4
Postnummer: 2879
Sted: Odnes
Land: NO
Møtedag: Tirsdag
Møtetid: 19:00
Møtespråk: no

Place content here
Les merRotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

District - Rotary RSS